söndag 10 augusti 2008

Don't cry for me Argentina


Söndageftermiddag efter en hektisk helg. Den spanska familjen är stor. Har träffat kusiner, föräldrar till kusiner, gamla vänner till Ana mm. Kommer inte ihåg namn på alla tror jag.
Churrasco kommer ursprungligen från Argentina. Många från Galizien åkte till Argentina på 70-talet och återvände med churrascon. Grillat kött i stora last med goda såser. Både fredag och lördag blev det churrasco så jag kan nog inte få i mig kött på några dagar.
I helgen har det varit tjurfäktning här i Pontevedra. Stor fest och mycket folk ute på gatorna. När kom vi hem igår egentligen? Tror inte det blev alltför sent i alla fall.
Lite andra reflektioner. Har hört och läst lite om den ekonomiska krisen i Spanien hemma i Sverige. Har inte reflekterat så mycket mer än att det varit en liten regression. Efter högkonjunktur kommer lågkonjunktur.
Verkar dock på vad man hör från folk och ser på nyheterna att det är lite mer än så. Många verkar spå en svår tid under en tid på 2 år här i Spanien. Hårdast slår det på byggsektorn. Det har byggts lite för mycket här i Spanien och nu fryser många stora projekt in och kanske inte blir av helt enkelt. Arbetslösheten har stigit mycket också under den senaste tiden.

Inga kommentarer: